Bønnerup til Ålborg

Vi stod op kl. 06:00 den 21. maj for at have tid nok til at nå Ålborg i rimelig tid. Men da jeg tog et kik ud af cokpittet, måtte jeg lige “vende skråen” en ekstra gang 🙂 Vi kunne ikke engang se møllerne på kajen som ikke var mere end 100 m væk. Vi besluttede at vente indtil lidt senere. Vejkort blev konsulteret og bønner blev sendt til vejrguderne. Vi besluttede at i det mindste skulle sigten være så god, at de yderste møller på molehovedet var synlige. Det skete på magisk vis kl. ca. 07:30, og vi gjorde klar til afgang. Da vi  først kom på havet, lettede disen, og havde god sigt hele vejen til Ålborg. Desværre var der ingen vind, eller også kom den fra nord (imod). Vi har ikke været specielt  heldige med vindretningen siden afgang fra Rudkøbing (nordlige vinde hele vejen). Nu hvor vi er ankommet til Ålborg er vinden skiftet til vest og tiltaget med byger. Vi ankom Ålborg den 21. maj 18:35 hvor en velkomstkomité bestående af Jettes venner stod på kajen i Skudehavnen hvor vi fortøjede Venus. Det var lige overfor Street-Food markedet. Her gik vi alle ind for at spise. Pulled duck med fritter kogt i andefedt var populær.

FLSmidht

Nordjyllandsværket. Ikke særligt klimavenligt 🙁

Egense færgen

Et af de bundfaste fyr ved Hals barre

Her venter vi på at vejbroen skal åbne.

Limfjords drivkvase på aftentur med turister/laugmedlemmer

Tvillingerne Danbjørn og Isbjørn i mølpose

Velkomstkomite: Tristan , Bodil og Birthe bænket ved Street food markedets borde sammen med Jette.