Rømø Frisiske øer

Efter en del ventetid på bedre vejr, afgik jeg fra Rømø den 18. juni med kurs mod Helgoland. Herefter videre til Borkum og Terschelling. Næste stop bliver Den Helder eller Texel. Strøm og tidevand regner vi ikke for noget i Danmark, men her i Vadehavet skal jeg lige love for at der skal tages hensyn, ellers kan man hurtigt komme ud i problemer.

Helgoland er et besøg værd på grund af dens historie, samt alle de fugle som hovedsageligt er emigreret hertil fra Scotland siden 2011. Man kan komme ganske tæt på ynglende suler og mange andre arter.

Fuglefjeld a la Borkum

På Borkum er det værd at sætte sig ombord på veterantoget, der kører i pendulfart fra havnen og indtil Borkum og videre. Støjniveauet er dog ret højt, når toget bevæger sig på skinnelegemet.

Destinationen var oprindelig Vlieland, men da havnen var pakket med skibe pga. af at den hollandske feriesæson er startet, valgte jeg at sejle til Terschelling. Havnemester havde oplyst, at der vare masser af plads, men da jeg ankom kl, 22:30 var det så som så med pladsen. Det lykkedes dog at få en plads i 2. niveau dvs. udenpå et andet skib.

I morgen regner jeg med at fortsætte turen til Texel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.