Reparation af Aero4gen

Min vindgenerator holdt op med at virke for et par uger siden under et kraftigt blæsevejr. Da den efterhånden har mere end 15 år på bagen, indkøbte jeg en Rutland 914i til erstatning. I det gode påskevejr, besluttede jeg mig til, at nedtage generatoren fra sin position på mesanmasten, for at undersøge problemet. Det viste sig, at en låsering var hoppet ud af sin rille på propelakslen, og rotoren derfor var blevet skubbet bagud i huset. Dette bevirkede at ledninger til ensretteren var blevet beskadiget. Jeg re-terminerede 3 af disse ledninger og udskiftede den dårlige 15mm låsering. Efter genmontering på masten yder den op til 8 amp ved 11 m/s, så nu vil jeg lade den køre indtil videre.

Her blæser det 36 knob. Ydelsen er lige efter diagrammet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.