Fra Ishøj til Rudkøbing

Efter en hård beslutningsprocess blev Venus overtaget i Ishøj den 18. juli 2018. Den tidligere ejer Knud Christensen tilbød generøst at sejle med til Kalvehave for at introducere os for alle detaljer. Der er mange nye ting der skal huskes og læres når man overtager en sådan båd.

Jeanette var med som styrmand og Malou som matros.

Her i Ishøj bliver Venus løftet for bundbesigtigelse
Malou afprøver styrken af grejet
Knud er med som instruktør

Vi sejlede igennem Bøgestrømmen for motor, da der ikke er megen plads til utilsigtede hændelser. Knuds hustru Ilse ventede troligt i Kalvehave da vi ankom omkring kl 17. Her tog vi afsked med begge, og gik i byen for at indkøbe lidt proviant.

Morgenmaden indtages i Kalvehave

Fredag den 20. Juli satte vi kursen mod Rudkøbing med sejlads under Møns broen og den gamle Storstrømsbro. Den sidste var i meget dårlig forfatning, med fare for nedstyrtende sten, men der var sat advarsel op så det var ok.

Jeanette var styrmand og klarede det fantastisk. Hun var så entusiastisk at jeg ikke styrede overhovedet på vej til vores ankerplads ved Omø. Vinden som var ret hård var desværre imod hele vejen, så vi var nødsaget til at bruge motoren det meste af vejen.

Jeanette lærer Malou at binde et pælestik

Malou blev rigtig dygtig til at binde knob, og kunne til sidst udføre et pælestik helt alene.

Styrmand på vagt

Her  navigeres i renden ved Storstrømsbroen
Ingen problemer med at komme under
Ankerpladsen ved Omø

Efter at have sejlet hele dagen, ankom vi til Omø ankerplads ved 5 tiden, og droppede anker med 20 m kæde ude. Nu havde vinden lagt sig komplet, og det var en meget smuk aften og med en fantastisk solnedgang.

Dagen går på held efter en vellykket sejlads fra Ishøj til Rudkøbing

Næste morgen lørdag den 21. Juli, startede vi op efter en solid gang morgenmad, og fortsatte sejladsen til Rudkøbing, hvor vi ankom klokken 15. Her ventede Peter på os, og var behjælpelig med at tage vores agtertrosser. På grund af bovspryddet, måtte vi bakke ind, og det kan godt være lidt af en udfording, men det gik ok.